ukenru
zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-zaboronu-sutsilnoyi-virubki-lisiv-u-karpatakh

Зеленський підписав закон про заборону суцільної вирубки лісів у Карпатах

 • 13204 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон №0873 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)", який забороняє суцільну рубку лісів задля їхнього формування та оздоровлення. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офіса Президента

"Цей Закон встановлює заборону на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових деревостанах, рубок головного користування та будь-яких суцільних рубок у високогірних лісах, в лісах в лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та в берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України", - йдеться у тексті закону.

Так, з метою збереження корисних властивостей лісів та забезпечення запобігання проявам згубних наслідків природних явищ у Карпатському регіоні встановлюється заборона на проведення рубок головного користування та суцільних рубок для формування та оздоровлення лісів.

Чинний закон забороняє до 2020 року суцільні рубки в ялицево-букових деревостанів на стрімких схилах у всіх лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

У той час як нова редакція дозволяє на стрімких схилах Карпатського регіону лише вибіркові рубки головного користування та вибіркові рубки формування і оздоровлення лісів. На пологих схилах в гірських ялицево-букових деревостанах дозволяються тільки поступові і вибіркові рубки.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про безперешкодний доступ громадян до узбережжя водних об'єктів.

Українські Національні Новини

Політика