ukenru
zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-elektronni-komunikatsiyi

Зеленський підписав закон про електронні комунікації

 • 30653 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон про електронні комунікації. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані на сайті парламенту.

Закон "Про електронні комунікації" (реєстр. №3014) був ухвалений Верховною Радою 16 грудня 2020 року і підписаний президентом 12 січня 2021 року.

За повідомленням ВР, цей закон встановлює правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру. Він визначає повноваження держави щодо управління та регулювання зазначеної діяльності, а також права, обов’язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

За даними експертів, документ передбачає захист прав абонентів, а також спрощує дозвільні процедури для компаній. В абонентів з’явиться можливість позасудового врегулювання спорів між абонентом та оператором, а для бізнесу стане менше бюрократичних перепон у впровадженні нових технологій.

"Робота починається знову, відновимо роботу робочої групи, починаємо працювати над законопроектом про регулятора (проект №4066)", - повідомив голова профільного комітету Олександр Федієнко.

Нагадаємо, 16 грудня після вето Президента Володимира Зеленського Верховна Рада ухвалила законопроект про електронні комунікації.

Українські Національні Новини

Політика