ukenru
zbytky-vid-udaru-rf-po-dniprohes-sklaly-140-mln-hrn-ale-obrakhunok-prodovzhuietsia-minekolohii

Збитки від удару рф по ДніпроГЕС склали 140 млн грн, але обрахунок продовжується – Мінекології

 • 24266 переглядiв

Орієнтовні збитки від російської атаки на Дніпровську ГЕС поки що становлять 140 мільйонів гривень, але підрахунок триває, оскільки триває оцінка шкоди навколишньому середовищу.

На сьогодні орієнтовні збитки від атаки рф по Дніпровській ГЕС складають 140 млн грн, але обрахунок продовжується. Про це повідомив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Якщо казати про збитки у наслідок потрапляння рекети у ДніпроГЕС, то орієнтовно вони на сьогодні пораховані в обсязі 140 млн грн, але продовжується обрахунок, тому що збитки довкіллю – це не тільки відходи руйнації. Або забруднення води. Це в тому числі вибух, горіння, це вплив на всі елементи екосистеми. Тому на сьогодні маємо цифру у 140 млн грн. Це ще один кейс у наш загальний трек по обрахунку збитків довкіллю.

- розповів Стрілець.

За його словами, підрахунок продовжується, ця цифра може змінитися, на жаль, у більшу сторону.

Рух через ДніпроГЕС повністю відновили - Федоров26.03.24, 14:01 • [views_0]

Доповнення

Руслан Стрілець повідомляв, що концентрація забруднюючих речовин у Дніпрі, де стався витік нафтопродуктів через атаку рф на Дніпровську ГЕС, зменшується. За кілька днів, можливо за тиждень ситуація вийде на нормальний рівень.

Внаслідок атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро.

Розбір завалів на ДніпроГЕС триватиме близько тижня - Сирота25.03.24, 17:42 • [views_0]