ukenru
zbori-suddiv-ksu-ne-vidbulisya-cherez-vidsutnist-kvorumu

Збори суддів КСУ не відбулися через відсутність кворуму

 • 13366 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Сьогодні через відсутність кворуму не відбулися збори суддів Конституційного Суду. Про це журналісту УНН повідомили в КСУ.

Цитата:

"(Збори суддів КСУ - ред.) не відбулися через відсутність кворуму", - повідомили в КСУ.

Що було раніше

Представниця парламенту у КСУ, народний депутат Ольга Совгиря повідомляла, що 10 червня шість суддів Конституційного Суду України в ультимативній формі заблокували діяльність КСУ, вимагаючи забезпечити участь в судових засіданнях колишнього голови КСУ Олександра Тупицького.

Представник Зеленського в КСУ, народний депутат від “Слуги народу” Федір Веніславський вчора, 10 червня заявив, що Конституційний суд України має відновити роботу у звичайному режимі вже з наступного тижня, а “заблоковане” засідання – це звичайна робоча ситуація.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський 27 березня підписав указ, яким скасував укази ще часів Януковича про призначення суддями Конституційного Суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. Раніше Президент відсторонив Тупицького від посади судді КСУ.

Перед цим в ОГП вказували, що Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру Тупицькому у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка (ст. 386 та ч. 2 ст. 384 КК України) — й надіслав клопотання Президенту України Володимиру Зеленському щодо відсторонення Тупицького з посади голови КСУ.

А ще наприкінці жовтня ДБР розпочало кримінальне провадження щодо голови КСУ Тупицького.

Це сталося на тлі того, як 27 жовтня Конституційний Суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації.

Українські Національні Новини

Політика