ukenru
zavskladu-suditimut-za-roztratu-mayna-na-ponad-pivmilyona-griven

Завскладу судитимуть за розтрату майна на понад півмільйона гривень

 • 8607 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. На Хмельниччині завершилось досудове розслідування за фактом розтрати майна підприємства – завідувач складом продав товар на понад півмільйона гривень і розпорядився грошима на власний розсуд. Обвинувальний акт направлено на розгляд до суду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області, передає УНН.

"За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділенням Деражнянського відділення Летичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом розтрати майна акціонерного товариства", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що кримінальне правопорушення вчинено працівником підприємства.

Нагадаємо, завідувач складу акціонерного товариства реалізував товарно-матеріальні цінності роботодавця на суму більше 533 тис грн, а отриманими коштами розпорядився на власний розсуд.

Наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України (Розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) направлено для розгляду до суду.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Нагадаємо, головного бухгалтера підприємства запідозрили у привласненні понад 1,6 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП