zavershilasya-osnovna-sesiya-nmt-2023-povitryani-trivogi-ta-khakerski-ataki-scho-sche-zavazhalo-provedennyu

Завершилася основна сесія НМТ-2023: повітряні тривоги та хакерські атаки. Що ще заважало проведенню?

 • 837080 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Сьогодні, 23 червня, офіційно завершилася основна сесія Національного мультипредметного тесту. Як і планувалося, вона відбувалася у найбільших містах України та у 47 містах за кордоном. Найбільшими проблемами проведення НМТ стали повітряні тривоги та хакерські атаки. Про це пише УНН з посиланням на голову Міносвіти та науки Оксена Лісового.

Деталі

До участі в НМТ-2023 було зареєстровано більше 280 тисяч людей. Як зазначив міністр освіти та науки Оксен Лісовий 500 учасників тесту не змогли його вчасно завершити через тривалі повітряні тривоги в Україні.

Ще однією проблемою, за словами Лісового стали хакерські атаки з боку росіян.

Цитата

“Інший виклик — це технічні проблеми, зокрема хакерські атаки росіян на наші сервери. Були учасники, які мали труднощі з входом у систему та збереженням результатів тестувань. Усе це було складним викликом для вступників, однак фахівці тимчасових екзаменаційних центрів надавали їм оперативну допомогу”.

Важливо

Міністр нагадав, що учасники основної сесії, які з об’єктивних причин не змогли скласти тест матимуть змогу взяти участь у додатковій сесії, яка розпочнеться 11 липня.

Коли очікувати результатів основної сесії

Офіційні результати НМТ-2023 за шкалою 100–200 балів будуть розміщені до 28 червня у персональному електронному кабінеті кожного вступника.

Нагадаємо

Реєстрація на додаткову сесію НМТ-2023 завершилася 12 червня.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У районі пошуку зниклого батискафа "Титан" знайшли уламки

     • 2657170 переглядiв