ukenru
zatrimanomu-za-zbut-geroyinu-i-khabar-politseyskomu-ogolosili-pidozru

Затриманому за збут героїну і хабар поліцейському оголосили підозру

 • 9141 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У Львові оголошено підозру капітану поліції з місцевого управління протидії наркозлочинності, якого разом з його начальником, затриманим за збут 100 грамів героїну, викрили на вимаганні та отриманні хабара з наркоторговців у регіоні. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"У лютому 2019 року... затримали посадовця Управління протидії наркозлочинності ГУНП області за збут 100 грамів героїну. Разом з ним у злочинній діяльності був задокументований один з оперуповноважених цього підрозділу поліції. Наразі капітану поліції теж оголосили підозру", - повідомили у поліції.

Як зазначається, підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України капітанові поліції оголосила прокуратура Львівської області. Найближчим часом йому буде обрано запобіжний захід.

Йдеться про справу, фігуранти якої - начальник одного з міжрайонних відділів УПН та його підлеглий 32-річний старший оперуповноважений - були викриті на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди з осіб, які займаються наркозбутом у регіоні.

Окрім того, правоохоронці, як зазначається, задокументували вчинення фігурантами ще одного злочину. "Поліцейські передали одному з чоловіків 100 грамів героїну, які він мав збути та віддати їм виручку", - вказали у поліції.

Забирати кошти від виторгу на зустріч зі своїм "агентом" посадовець поліції приїхав особисто. Відразу після одержання грошей майора поліції затримали.

Слідчі прокуратури оголосили йому підозру за ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ст. 307 КК України. Підозрюваного у збуті наркотиків поліцейського заарештували.

За вчинені дії зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП