zasudzhenoho-u-krymu-zhurnalista-z-novoi-kakhovky-tsyhipu-zmushuiut-otrymaty-pasport-rf

Засудженого у Криму журналіста з Нової Каховки Цигіпу змушують отримати паспорт рф

 • 16220 переглядiв

Журналіста Сергія Цигипу, засудженого російським судом у Криму за "шпигунство", примушують отримати російський паспорт.

Журналіста із Нової Каховки Сергія Цигіпи, засудженого російським судом у Криму у справі про "шпигунство", змушують отримати російський паспорт. Про це повідомляє "Крим.Реалії " посилаючись на Національну спілку журналістів України, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що про це пресслужбі НСЖУ повідомила дружина Сергія Цигіпи.

Журналіста Сергія Цигіпу змушують отримати російський паспорт!

- йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, журналіста утримують у штрафному ізоляторі (ШІЗО) колонії у місті скопін рязанської області рф.

Доповнення

6 жовтня 2023 року повідомлялося, що підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив до 13 років позбавлення волі журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу у справі про "шпигунство".

Справочно

Сергій Цигіпа – журналіст, активіст та ветеран АТО із Нової Каховки. З початку повномасштабного вторгнення росії він займався волонтерською діяльністю, брав участь у мітингах на підтримку України та висвітлював інформацію про дії рф на півдні.

З 12 березня минулого року він перебуває у полоні. За даними Центру громадянських свобод, 24 лютого 2022 року він створив проект "Інформаційна самооборона Нової Каховки".

Довгий час місцеперебування Сергія Цигіпки було невідоме. За даними правозахисників, у жовтні минулого року стало відомо, що активіста утримують у СІЗО Сімферополя. Пізніше повідомлялося, що Цигіп перевели в нове СІЗО в Сімферополі.

Правозахисники зазначають, що російські державні ЗМІ публікували постановочні "інтерв'ю" з викраденим Цигіпкою, представляючи його офіцером Сил спецоперацій ЗСУ у відставці.

Дружина журналіста Олена розповідала ЗМІ, що за весь час перебування чоловіка в полоні не мала жодної нагоди з ним поспілкуватися.

У росії українку засудили до 12 років за ґратами за нібито розповсюдження фейків про війну 18.06.24, 10:14

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі