zamist-popkornu-v-ukraini-vykryly-zlochynnu-hrupu-yaka-peretvoryla-kinoteatr-na-tochku-prodazhu-elektronnykh-syharet

Замість попкорну: в Україні викрили злочинну групу, яка перетворила кінотеатр на точку продажу електронних сигарет

 • 12638 переглядiв

Злочинна група організувала незаконний збут понад 2 500 електронних сигарет та аксесуарів до них на суму 1,2 мільйона гривень через кінотеатр та комп'ютерні клуби в Закарпатській області.

На Закарпатті група зловмисників організувала нелегальний продаж електронних сигарет у кінотеатрі та через мережу комп’ютерних клубів. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки, пише УНН.

Деталі

Як повідомляють у БЕБ, зловмисники зберігали, та реалізовували електронні сигарети без марок акцизного податку та різноманітні аксесуари до них через мережу комп’ютерних клубів та кінотеатру в Мукачево та в Тячеві.

Детективи БЕБ провели обшуки за місцем зберігання продукції та вилучили понад 2,5 тисячі електронних сигарет, рідини до них, змінні картриджі, кошти отримані від незаконної діяльності, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи тощо. Орієнтовна вартість вилученого становить 1,2 млн грн,

- йдеться у повідомленні правоохоронців.

В БЕБ додали, що, наразі тривають слідчі дії та встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності, а також джерела придбання нелегальної продукції.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше в ексклюзивному коментарі УНН розповів, що через зростання популярності останнім часом фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз частіше проводять дослідження тютюнових виробів для електричного нагрівання та рідин для електронних сигарет.

"З початку року нам систематично призначаються експертизи з метою дослідження класичних тютюнових виробів, тютюнових виробів для електричного нагрівання, так званих ТВЕНів, а також рідини для електронних сигарет. За останній час приріст популярності та відповідних ризиків щодо електронних сигарет навіть більший за звичні для користувачів сигарети. Практично в кожній призначеній експертизі експертам надається на дослідження до 150-200 об’єктів, тобто зразків відповідної продукції, кожен із яких повинен бути належним чином досліджений", - зазначив Рувін.

Захар Подкидишев

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія передасть Україні 6 винищувачів F-16

     • 23896 переглядiв