ukenru
zafiksovano-94-000-voyennikh-zlochiniv-kostin-pro-pyatsot-dniv-povnomasshtabnoyi-viyni-z-rf

Зафіксовано 94 000 воєнних злочинів: Костін про п'ятсот днів повномасштабної війни з рф

 • 502983 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. За 500 днів війни було зафіксовано 94 000 воєнних злочинів спричинених армією рф, понад 100 500 мирних жителів України було вбито окупантами. Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін, передає УНН.

Цитата

“П'ятсот днів тому путінська росія запустила конвеєр війни на повну потужність. 94 000 воєнних злочинів, 115 000 зруйнованих об’єктів цивільної інфраструктури. Понад 10 500 вбитих мирних українців. Серед них — майже 500 дітей”, - повідомив Костін.

Деталі

Він також відмітив безперервну роботу слідчих СБУ та поліції, які часто працюють часто біля самої лінії фронту для покарання російських окупантів в національних та міжнародних судах.

“Вже є 353 підозрюваних. 219 — обвинувачені, 53 злочинці отримали вироки в українських судах”, - повідомив Костін.

Серед досягнень є і те, що в результаті співпраці з Міжнародним кримінальним судом, Міжнародна коаліція забезпечила ордер на арешт російського диктатора володимира путіна.

“В Гаазі вже розпочав роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України — перший елемент майбутнього трибуналу”, - підкреслив Генпрокурор.

Також було створено Міжнародний реєстр збитків, який є першим кроком для забезпечення компенсацій тим, хто постраждав від війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 днів війни: рятувальники виконали понад 104 тисячі виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП