ukenru
zabrudnennya-na-khersonschini-ditey-ta-vagitnikh-gotuyut-do-ozdorovlennya

Забруднення на Херсонщині: дітей та вагітних готують до оздоровлення

 • 12228 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. У Херсонській області дітей та вагітних жінок, які проживають у зонах можливих уражень, готують до позапланового оздоровлення у таборах області. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Херсонської облдержадміністрації.

У селі Преображенка, смт Мирне, селі Макарівка, селі Ставки, селі Григоровка, селі Гаврилівка, селі Олексіївка та в інших невеличких населених пунктах освітній процес призупинили. Дітей готують до позапланового оздоровлення у таборах Херсонської області. Представники ГУ ДСНС України в області повідомили, що ці населені пункти, можливо, можуть бути вражені.

Як розповів директор Департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький, за статистичними даними в потенційну зону небезпеки входять Каланчацький район - 1229 дітей віком від 0 до 11 класу, - а також Чаплинський район - 656 дітей.

"Сьогодні з ранку ми відпрацювали можливі місця для переміщення та оздоровлення цих дітлахів, і на даний момент таборі та комунальні заклади області готові прийняти 100 відсотково всіх без винятку дітей для подальшого оздоровлення та відпочинку", - зазначив Криницький.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Короленка, у цих районах два дні працювала обласна бригада лікарів. Медики оглянули більше ніж 846 чоловік. У 16 дітей були схожі симптоми. Він зазначив, що у людей, які зверталися впродовж цих днів за медичною допомогою, загрози для здоров’я немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму заявили, що більше 4 тис. дітей вивезли з Армянська

Нагадаємо, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Херсонській області прийняла рішення про тимчасове зупинення навчання у школах та дитсадках в області, які розташовані в зонах можливих уражень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП