ukenru
za-roki-okupatsiyi-ponad-120-tis-pensioneriv-donbasu-vzagali-ne-otrimuvali-pensiyi-v-ukrayini

За роки окупації понад 120 тис. пенсіонерів Донбасу взагалі не отримували пенсії в Україні

 • 15738 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Протягом періоду тимчасової окупації понад 120 тисяч українських пенсіонерів Донецької і Луганської областей жодного разу не отримували пенсії в Україні. Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду України у відповіді на запит кореспондента УНН.

За даними ПФУ, на територіях, що не контролюються українською владою, станом на серпень 2014 року перебувало на обліку 1 млн 278,2 тисячі пенсіонерів (767,3 тис. – у Донецькій і 510,9 тис. – у Луганській). Із них щодо виплати пенсії на контрольованій території хоча б один раз звертались 1 млн 155,1 тис. пенсіонерів, або 90,4%.

З часу припинення пенсійних виплат на непідконтрольних українській владі територіях Донецької і Луганської областей (з серпня 2014 року) залишились і жодного разу не звертались на підконтрольній території щодо поновлення пенсійних виплат 123,1 тис. пенсіонерів.

При цьому у фонду наголосили, що наразі немає інформації про перебування таких пенсіонерів в живих, чи проживають вони за попередньою адресою або виїхали до інших країн, тому облікувати чисельність пенсіонерів, які на сьогодні проживають на непідконтрольній українській владі території немає можливості.

Нагадаємо, всі заборгованості пенсіонерам-переселенцям виплачуються згідно із законами України. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Жителі окремих районів Донецької та Луганської областей за останні чотири роки отримали пенсійних виплат на загальну суму близько 80 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка