ukenru
za-pidsumkami-2018-roku-sered-propozitsiy-na-rinku-novobudov-perevazhali-zhk-komfort-klasu

За підсумками 2018 року серед пропозицій на ринку новобудов переважали ЖК комфорт-класу

 • 6809 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. У структурі пропозиції первинного житла переважають новобудови комфорт-класу – 41%. Про це свідчить аналітичний звіт спеціализованого портала Столична нерухомість, повідомляє УНН.

Водночас, частка новобудов економ-класу – 26%, бізнес-класу – 23% та преміум-класу – 10% від загальної кількості.

У грудні найбільша кількість житлових комплексів пропонувалася у Голосіївському районі – 17%, Шевченківському – 14%, Солом'янському та Дарницькому – по 13%, Печерському – 11%. Менша частка новобудов у Дніпровському – 8%, Деснянському – 7%, Святошинському та Подільському – по 6%, Оболонському районі – 5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт окреслив основні тенденції ринку житлової нерухомості

Нагадаємо, забудовники відзначають, що для інвесторів стає важливою не лише вартість, а й розташування та якість житла, розвиненість інфраструктури.

"Важливим для людей є вартість, місце розташування, зручність розв'язок, розвиненість інфраструктури і навіть поверх, тому що хтось любить вище, а комусь тільки на 5-6 поверсі зручно. Сьогодні потреба людей у власному якісному житлі велика, і ми як ніхто інший можeм її задовольнити", - розповіла директор Департаменту маркетингу та продажів ПрАТ "ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова.

За словами Маркової, останнім часом зріс попит на двокімнатні квартири.

Українські Національні Новини

Економіка