za-kilka-dniv-rosiia-pochne-vozyty-bezkoshtovne-zerno-v-afryku-shchob-zmitsnyty-vplyv-na-kontynenti-bloomberg

За кілька днів росія почне возити безкоштовне зерно в Африку, щоб зміцнити вплив на континенті, – Bloomberg

 • 44436 переглядiв

Росія має намір безкоштовно відправити зерно до шести африканських країн, починаючи з Сомалі та Буркіна-Фасо, загальним обсягом 200 000 тонн до кінця року, в той час як її критикують за перешкоджання експорту українського зерна.

До африканських країн невдовзі почне надходити безкоштовне зерно від росії. Про це пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Видання пише, що перші партії російського зерна мають почати прибувати в Африку за кілька днів. Таким чином росія намагається зміцнити свій вплив на континенті. Bloomberg нагадує, що путін пообіцяв безплатно відправити зерно шести африканським країнам на двосторонньому саміті влітку. Першими одержувачами стануть Сомалі і Буркіна-Фасо. У подальшому зерно мають отримати Зімбабве, Малі, Еритрея і Центральноафриканська Республіка.

Об’єм поставок до кожної країни коливатиметься на рівні 25-50 тисяч тон. А до кінця року загальний обсяг поставок становитиме 200 000 тонн, повідомляло російське міністерство сільського господарства. Проте, це незначний об’єм від загального споживання зерна цими країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знищували понад 280 тонн зерна на місяць, атакуючи порти України

"Зернова угода"

Цей крок послідував за критикою, що війна росії в Україні та вихід росії з угоди, яка сприяла експорту українського зерна через Чорне море, підштовхнули світові ціни на продовольство та добрива. 

Bloomberg нагадує, що Україна і росія є двома провідними світовими експортерами зерна і рослинної олії. Після виходу росії з "зернової угоди" росія неодноразово обстрілювала українські порти і зернові склади, що викликало хвилю звинувачень з боку України і Заходу в тому, що вона використовує продовольство як зброю війни, а світові ціни на зерно знову зросли.

Аналіз впливу чорноморської зернової угоди показав, що вона допомогла прогодувати близько 95 млн осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні в рамках програми "Зерно з України" вдалось акумулювати понад 100 млн доларів – Зеленський

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі