ukenru
za-dobu-v-ukrayinu-vyikhali-ponad-560-inozemnikh-sposterigachiv-na-vibori-prezidenta

За добу в Україну в'їхали понад 560 іноземних спостерігачів на вибори президента

 • 7895 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. За минулу добу співробітники Держприкордонслужби оформили на в'їзд в Україну понад 560 спостерігачів на вибори президента. Загалом вже оформлено понад 1150 таких осіб. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ, передає УНН.

"Тільки за минулу добу співробітники Держприкордонслужби на державному кордоні оформили на в'їзд в Україну більш ніж 560 спостерігачів. При цьому, загалом вже оформлено понад 1150 таких осіб", – йдеться в повідомленні.

Очільник Держприкордонслужби Петро Цигикал зазначив, що іноземні спостерігачі акредитовані відповідно до списків ЦВК, які були надані прикордонникам. Він також додав, що відомство у цьому питанні співпрацює з ЦВК, СБУ та Нацполіцією.

За словами Цигикала, наразі ніхто з російських спостерігачів офіційно український кордон не перетинав, і таких прецедентів поки не було.

Водночас він додав, що у випадках, коли під виглядом представників ОБСЄ або представників інших іноземних ЗМІ їдуть громадяни Росії, які хочуть висвітлювати події в Україні, прикордонники таких осіб повертають.

За даними ЦВК, участь у незалежному спостереженні за виборами президента України цього року візьмуть понад 2300 іноземних спостерігачів.

Як повідомляв УНН, ЦВК завершила процес реєстрації офіційних спостерігачів на виборах президента.

Раніше УНН повідомляв, ЦВК відмовила ОБСЄ у реєстрації 24 росіян спостерігачами на виборах.

Українські Національні Новини

Політика