ukenru
z-viyskovoyi-chastini-u-zoni-oos-sistematichno-krali-palivo

З військової частини у зоні ООС систематично крали паливо

 • 10895 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Помічник начальника тилу військової частини спільно з цивільними особами регулярно вивозили з частини паливо для продажу. Про це повідомив прес-центр штабу Операції об'єднаних сил, передає УНН.

"Зокрема, було встановлено, що помічник начальника тилу однієї з військових частин капітан Б., діючи організованою групою з ФОП Ш. і В., з метою особистого збагачення, розробили злочинну схему, відповідно до якої капітан Б. систематично та безпідставно списував пальне з обліку військової частини", - йдеться у повідомленні.

За даними штабу, отримані надлишки пального капітан Б. та цивільні особи Ш. і В. вивозили з території військової частини, яка перебувала під охороною, за допомогою цивільних вантажівок.

Далі, як повідомили у штабі, військове пальне цивільні особи завозили до гаражного боксу стоянки у місті Сєверодонецьк, де організували точку продажу палива кінцевим споживачам.

"Попередньо встановлено, що у період з грудня 2018 року по квітень 2019 року співучасниками було викрадено та реалізовано військового палива об’ємом понад 70 тонн на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень", - зазначили у штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До суду скерували справу розкрадання 2 млн грн на бліндажі у зоні ООС

Військова прокуратура Луганського гарнізону зі складу ОС спільно зі співробітниками УЗЕ у Луганській області ДЗЕ НП України за участі КОРД ГУНП в Луганській області, 16 квітня після викрадення з військової частини пального у кількості двох тонн та завезення їх до місця продажу, одного з виконавців злочину громадянина В. було затримано у порядку статті 208 КПК України.

Під час проведення обшуків виявили та вилучили військове паливо загальним об'ємом у понад три тонни, ємності для викрадення та зберігання палива, виготовлену кустарним способом заправну колонку, чорнові записи обліку реалізованого військового палива.

Крім того, 17 квітня після безпосереднього розподілу між учасниками організованої групи коштів, отриманих від реалізованого військового палива, з яких капітаном Б. було отримано 40 тисяч гривень, останнього затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За результатами слідчих дій буде вирішене питання щодо повідомлення затриманим про підозру, обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення капітана Б. від займаної посади. Тривають слідчі дії.

"Досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 410, ч. 3 ст. 368 КК України проводиться слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань", - підкреслили у штабі ООС.

Нагадаємо, посадовця ДСНС викрили на систематичному розкраданні палива, призначеного для екстрених виїздів рятувальників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП