z-travnia-v-zastosunku-diia-zareiestruvavsia-1-mln-novykh-korystuvachiv-nad-chym-shche-pratsiuie-mintsyfry

З травня в застосунку "Дія" зареєструвався 1 млн нових користувачів: над чим ще працює Мінцифри

 • 88261 переглядiв

Успіх сервісу "Дія" став поштовхом до подальшої цифровізації держави. Тож наразі на запущено ще декілька проектів.

Наразі застосунок "Дія" налічує майже 20 млн користувачів, хоча ще в травні "Дією" користувалося лише 19 млн українців. Успіх цього сервісу став поштовхом до подальшої цифровізації держави. Тож наразі на запущено ще декілька проектів. Про це повідомили forbes з посиланням на виступ міністра цифрової трансформації Михайла Федорова під час конференції Forbes Tech у Львові, пише УНН.

Ми запустили багато продуктів до та під час повномасштабної війни. Зокрема, "Дія" показала себе з точки зору безпеки. Там немає жодних витоків даних. Система працює. "Дія" майже досягнула позначки у 20 млн користувачів. Ми запустили відповідні послуги, відреагувавши на нові проблеми. Від сповіщень про пересування ворога на окупованій території до "єВідновлення" 

- зазначив Михайло Федоров.

Деталі

У Мінцифри працюють над низкою нових послуг через "Дію". Серед них - "єВідновлення", "єНотаріат", документи про освіту, "єШлюб", мапа укриттів, "єПідприємець", тощо.

Робота триває над сервісом "єБронювання". Згідно зі словами Федорова, програма вже на фіналі й скоро буде запущена.

Також на стадії бета-тестування проект "Дія.Офіс", який стане відповіддю на питання, як зробити так, щоби державна служба була ефективною.

На додачу в сфері сертифікації й монетизації знищеного майна та перереєстрації авто очікується "революція". "Ми просто вбʼємо корупцію в сервісних центрах",- каже Федоров.

Доповнення

Запуск освітнього сервісу "Мрія" переноситься на 2024 рік. Хоча раніше повідомлялося, що застосунок планують запустити в тестовому режимі наприкінці цього року. Про проект "Мрія" Федоров каже: "Думаю, що він буде не менш успішним, аніж "Дія"".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії через "Дію" можна буде отримати простіше - Федоров

Ганна Оніщенко

Технології

    Популярні

    Новини по темі