ukenru
z-pochatku-2018-v-dityachu-infektsiynu-likarnyu-gospitalizovano-16-ditey-kmda

З початку 2018 з діагнозом кір госпіталізовані 16 дітей - КМДА

 • 88008 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. З початку 2018 року в Дитячу інфекційну лікарню столиці з діагнозом кір, госпіталізовано 16 маленьких киян. Про це кореспонденту УНН повідомили в Департаменті охорони здоров’я КМДА.

"Сьогодні в Дитячій інфекційній лікарні знаходиться 16 діток, яким поставлений діагноз кір. Всі вони надішли в медичний заклад у цьому році. Їм надається необхідна лікарська допомога", - розповіли у Департаменті.

Додамо, що згідно інформації обізнаного джерела в КМДА, за словами батьків, симптоми хвороби у дітей з’явилися після відвідування одного з масових заходів.

Кір це інфекційна хвороба, яку спричинює вірус з роду Morbillivirus. Характеризується вираженою інтоксикацією, гарячкою, запальними явищами з боку дихальних шляхів, кон'юнктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці ротової порожнини (плями Копліка) і папульозно-плямистим висипом на шкірі.

Кір — одне з найбільш контагіозних антропонозних вірусних захворювань, яке здатне уражати всі вікові групи незважаючи на те, що найбільш сприятливими до кору вважаються діти.

Нагадаємо, Україна отримала від Індії понад 130 тисяч доз специфічних сироваток.

Крім того, нагадаємо, що з метою недопущення подальшого поширення кору серед населення Одеси, комісія з питань ТЕБ ​​та НС прийняла рішення про необхідність заборони відвідування дитячих дошкільних установ і шкіл не щепленими від кору дітьми з метою недопущення спалахів кору в організованих дитячих колективах.

Додамо, що спалахи захворювання на кір реєструються по всій території України.

Українські Національні Новини

Київ