ukenru
z-odeskogo-plyazhu-dvi-dobi-peremischuvali-avariyniy-kater

З одеського пляжу дві доби переміщували аварійний катер

 • 23296 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. З одеського міського пляжу "Дельфін" протягом двох діб переміщували у спеціально відведений майданчик у порту Чорноморськ аварійний катер "Паралель". Про це повідомила прес-служба Адміністрації морських портів України, передає УНН.

Як розповіли в прес-службі, спочатку водолазна команда адміністрації одеського порту визначила характер та ступінь пошкоджень, отриманих буксиром внаслідок шторму. Після цього водолази здійснили необхідні проміри глибин для підходу найпотужнішого в Україні плавкрану "Богатир" з порту Чорноморськ. Згодом вони відновили герметичність корпусу судна, наклали пластирі та заглушки на виявлені в обшивці отвори, після чого спеціалісти АМПУ відновили плавучість аварійного катера за допомогою водовідливних насосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баржа з контрабандою у Чорному морі побила близько п'яти причалів

Одночасно вся навколишня акваторія була огороджена бонами на випадок виникнення загрози витоку паливно-мастильних матеріалів з аварійного судна, а на місці операції постійно чергували працівники екстрених служб. Власне аварійно-рятувальна операція розпочалась із відкачування води з напівзатопленого катера, після чого його за допомогою лебідки стягли з мілини ближче до хвилерізу, перемістили та закріпили на палубі плавкрану "Богатир", який і доставив його до визначеного місця безпечного зберігання у порту Чорноморськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти УНН знайшли баржу з контрабандними цигарками

Таку операцію АМПУ здійснила напередодні сезону відпочинку в Одесі.

Українські Національні Новини

Суспільство