z-mizhnarodnoi-televersii-oskar-vyrizaly-peremohu-20-dniv-u-mariupoli-shcho-vidomo

З міжнародної телеверсії "Оскар" вирізали перемогу "20 днів у Маріуполі": що відомо

 • 25796 переглядiв

Український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" здобув перемогу в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" на премії "Оскар", але його перемогу вирізали зі скороченої телевізійної трансляції, організованої компанією The Walt Disney Company.

The Walt Disney Company Limited, яка є організатором цьогорічної премії "Оскар", вирізали номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", у якій переміг фільм "20 днів у Маріуполі" українського режисера Мстислава Чернова, зі скороченої телеверсії. Про це повідомляє Суспільне, передає УНН.

"У міжнародну телеверсію "Оскар" не включили перемогу "20 днів у Маріуполі". На телеканалі Суспільне Культура сьогодні о 20:30 був запланований показ скороченої версії церемонії "Оскар", однак після отримання матеріалів від організаторів команда виявила, що нагородження українських документалістів відсутнє. Водночас також немає деяких інших категорій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що компанія висловила обурення The Walt Disney Company Limited, яка є організатором цьогорічної премії. Суспільне замість скороченої версії транслює повну версію, що була в прямому ефірі в ніч з 10 на 11 березня.

Нагадаємо

Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" перемогла у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм".

Антоніна Туманова

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанія вшанувала пам'ять жертв терактів 11 березня 2004 року

     • 27013 переглядiв