z-kadramy-v-ahrosferi-katastrofichna-sytuatsiia-osoblyvo-v-malykh-ta-serednikh-hospodarstv-solomchuk

З кадрами в агросфері катастрофічна ситуація, особливо в малих та середніх господарств – Соломчук

 • 14353 переглядiв

Ситуація з робочими місцями в агросфері критична через мобілізацію та невизнання малих господарств важливими. Спостерігається великий дефіцит трактористів, операторів комбайнів та агрономів.

Через невизнання малих та середніх господарств критично важливими для економіки та мобілізацію, ситуація з робочими місцями в агросфері критична.Про це заявив народний депутат та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук під час брифінгу, передає УНН.

З кадрами в агросфері катастрофічна ситуація, особливо в малих та середніх господарств, яких не визнали критично важливими. Велика кількість працівників таких господарств мобілізована

- каже Соломчук.

Він розповідає, що зараз є великий дефіцит трактористів та операторів комбайну критично не вистачає.

Не вистачає агрономів . Якщо людина з подібною професією викидає оголошення про пошук роботи, то за добу до неї можуть подзвонити 100 роботодавців і пропонувати усе можливе, аби зменшити конкуренцію

- додає він.

За його словами, це впливає на технології виробництва і якщо ми хочемо перейти на органічні продукти, то людей має бути значно більше.

Нагадаємо

Мінекономіки заявляє про кадровий дефіцит в Україні, який впливає на економіку. Для забезпечення щорічного зростання ВВП на 7% до 2030 року країні потрібно додатково 4,5 млн працівників.

Популярні

Новини по темі