yevropa-maie-pidhotuvatysia-do-desiatylittia-viiny-v-ukraini-hlava-nato

Європа має підготуватися до десятиліття війни в Україні - глава НАТО

 • 33236 переглядiв

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Європу готуватися до тривалої війни в Україні. Він наголосив, що сильніша підтримка України та чіткі зобов'язання союзників можуть прискорити завершення конфлікту.

Європа повинна бути готова до десятиліття війни в Україні. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю ВВС, пише УНН.

Деталі

Столтенберг, у якого в жовтні закінчується 10-річний термін перебування на посаді генерального секретаря, сказав, що Україна та союзники мають бути готови до затягування війни до десятиріччя, однак "парадокс" ситуації полягає в тому, що чим переконливішим буде західний військовий альянс, тим швидше буде досягнуто її врегулювання.

Він закликав європейських членів НАТО посилити свої зобов'язання на тлі побоювань, що фінансування з боку США може бути скорочено або навіть припинено, якщо Дональд Трамп виграє другий термін на посаді президента США на виборах у листопаді.

Він ствердно відповів на запитання, чи повинні союзники по НАТО бути готовими до затягування конфлікту в Україні, який триває вже понад 10 років, ще на десятиріччя.

Але головний меседж полягає в тому, що чим сильнішою буде підтримка України і чим впевненіше ми будемо готові брати на себе зобов'язання, тим швидше ця війна може закінчитися. Парадокс полягає в тому, що зараз путін вважає, що він може нас перечекати. Тому війна продовжується. Коли ми дуже чітко дамо зрозуміти, що ми тут надовго, що ми маємо сильну і тривалу підтримку України, тоді ми матимемо умови для рішення, в якому Україна переважатиме як суверенна незалежна держава

- сказав він.

Додамо

Він також прокоментував створення в Німеччині командного підрозділу НАТО, який з вересня має координувати підтримку України.

Це забезпечить більшу передбачуваність, підзвітність і підтримку, а також продемонструє нашу незмінну відданість підтримці України. Настав час стати на захист свободи і демократії, і це місце – Україна

- сказав Столтенберг.

Нагадаємо

Єнс Столтенберг прослужив генеральним секретарем НАТО 10 років і піде з цієї посади в жовтні цього року. Його змінить колишній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Зеленський зідзвонився з Рютте, обраним новим Генсеком НАТО: обговорили взаємодію України із Альянсом02.07.24, 12:17

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "Дюна: Пророцтво" вийде на HBO у листопаді

     • 7501 переглядiв