yevrokomisiia-vidkryla-provadzhennia-shchob-otsinyty-chy-porushyla-kh-zakon-pro-tsyfrovi-posluhy

Єврокомісія відкрила провадження, щоб оцінити, чи порушила Х закон про цифрові послуги

 • 37922 переглядiв

Європейська комісія розпочала офіційне провадження проти соціальної мережі Х з метою розслідування потенційних порушень закону про цифрові послуги, зосередившись на незаконному поширенні контенту та маніпулюванні інформацією.

Європейська комісія відкрила офіційне провадження щодо соціальної мережі Х, щоб з’ясувати чи могла вона порушити Закон про цифрові послуги (DSA). Про це повідомили на сайті Єврокомісії, передає УНН.

Доказів, які ми зараз маємо, достатньо, щоб офіційно розпочати справу проти X. Комісія ретельно розслідуватиме дотримання X DSA, щоб забезпечити безпеку європейських громадян в інтернеті, як того вимагає регламент 

- зазначила Єврокомісар з цифрової економіки та суспільства Маргрете Вестагер.

Деталі

Після офіційного відкриття провадження Комісія продовжує збирати докази, наприклад, надсилаючи додаткові запити на інформацію, проводячи опитування чи перевірки.

Розгляд справи буде зосереджено на тому, чи відповідає Х зобов’язанням Закону про цифрові послуги, пов’язаними з протидією розповсюдження незаконного вмісту в ЄС, а також чи ефективні заходи, вжиті для боротьби з маніпулюванням інформацією на платформі, заходи , вжиті X для підвищення прозорості та чи не використовується "оманливий дизайн" інтерфейсу користувача.

Ілон Маск закликав людство заселяти Місяць і Марс18.12.23, 06:28

Ганна Оніщенко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помічник держсекретаря США прибув до Києва

     • 33424 переглядiв