ukenru
yevrokomisar-vargeyi-u-ramkakh-vizitu-v-ukrayinu-zustrinetsya-iz-zelenskim-ta-goncharukom

Єврокомісар Варгеї у рамках візиту в Україну зустрінеться із Зеленським та Гончаруком

 • 16558 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Єврокомісар з питань політики сусідства та розширення Олівер Варгеї завтра, 11 лютого, відвідає Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Європейської комісії.

"Комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї 11-12 лютого приїде до Києва. Україна стане першою країною Східного партнерства Європейського Союзу, яку він відвідає. У центрі уваги комісара буде запевнення в підтримці ЄС амбітної програми реформ в Україні, а також обговорення ходу реформ і реалізації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною", - повідомляють в Єврокомісії.

Так, єврокомісар зазначив, що Україна є не тільки близьким сусідом Європейського Союзу, а й ключовим партнером.

"Під час мого візиту я буду обговорювати всебічну підтримку ЄС, яка виходить далеко за рамки тільки фінансової підтримки і технічної допомоги. Мій візит в Україну також буде сприяти нашим обговоренням на Раді ЄС із закордонних справ, що відбудеться в березні", - повідомив напередодні свого візиту комісар Варгеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар з питань політики сусідства та розширення на наступному тижні відвідає Україну

Крім того, єврокомісар відзначив, що Україна продовжує домагатися прогресу в багатьох реформах, і зроблені кроки проклали шлях до зустрічі в "нормандському форматі" в грудні минулого року. При цьому Варгеї наголосив, що "нормандський формат" є "найважливішим елементом, який підтримує ЄС з тим, щоб зробити внесок у досягнення стійкого і мирного врегулювання конфлікту на сході України".

Так, планується, що єврокомісар зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, спікером парламенту Дмитром Разумковим, Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою і главою МЗС Вадимом Пристайком. Крім того, Варгеї зустрінеться з парламентським комітетом з інтеграції України з Європейським союзом.

Він також візьме участь у церемонії покладання квітів до Меморіалу Небесної сотні і зустрінеться з представниками організацій громадянського суспільства, а також представниками національних меншин.

У рамках візиту буде підписано Угоду про підтримку ЄС електронного урядування та цифрової економіки.

Нагадаємо, що Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Хосеп Боррель планує відвідати Україну в найближчі тижні.

Українські Національні Новини

Політика