ukenru
yevrokomisar-iz-pitan-yustitsiyi-vimagaye-vid-rosiyi-zvilniti-sentsova

Єврокомісар із питань юстиції вимагає від Росії звільнити Сенцова

 • 10996 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Комісар ЄС із питань юстиції Вера Йоурова закликала міністра юстиції Росії Олександра Коновалова звільнити українського режисера Олега Сенцова з російської в’язниці. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

"Я наполегливо закликаю вас переглянути цю справу з гуманітарних міркувань і, зважаючи на міжнародні зобов’язання Росії щодо прав людини, звільнити пана Сенцова. Такий жест надішле світові сильний сигнал про зобов’язання Росії виконувати міжнародне право та поваги до прав людини", – написала Йоурова у листі-зверненні до російського міністра.

Єврокомісар також зауважила, що представники влади України повинні отримати доступ до Олега Сенцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет ВР підтримав номінування Сенцова на Нобелівську премію миру

"Очікуючи звільнення пана Сенцова, я закликаю вас забезпечити доступ до нього українським урядовцям, включно із омбудсменом України", – мовиться у листі Йоурової.

Комісар ЄС із питань юстиції принагідно звернулася до Росії з вимогою створити "незалежну медичну групу та забезпечити належне лікування, як того вимагає тимчасове рішення Європейського суду з прав людини від 25 липня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції активісти оголосили голодування на підтримку Сенцова

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр “Меморіал” в Росії вніс Сенцова в список політв’язнів.



Українські Національні Новини

Політика