ukenru
yes-vidilit-300-milyardiv-yevro-na-strategiyu-rozvitku-stiykikh-zvyazkiv-u-vsomu-sviti

ЄС виділить 300 мільярдів євро на стратегію розвитку стійких зв’язків у всьому світі

 • 19583 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Європейська комісія оприлюднила у середу план, інвестувати 300 мільярдів євро (340 мільярдів доларів) у всьому світі до 2027 року в інфраструктурні, цифрові та кліматичні проекти, як кращу альтернативу китайській ініціативі "Один пояс, один шлях". Про це пише УНН з посиланням на заяву Єврокомісії.

Деталі

Схема, яка називається Global Gateway, має зміцнити ланцюги постачання в Європі, розширити торгівлю з ЄС та допомогти боротися зі зміною клімату, зосередившись на цифровізації, охороні здоров’я, кліматі, енергетичному та транспортному секторах, а також на освіті та дослідженнях.

У 2013 році Китай розпочав свій проект "Один пояс, один шлях", щоб посилити торговельні зв’язки з рештою світу, і витрачає значні кошти на розвиток інфраструктури в десятках країн по всьому світу.

Але чиновники ЄС кажуть, що фінансування, яке пропонує Пекін, часто є невигідним, непрозорим і робить деякі бідніші країни, особливо в Африці, залежними від Китаю через борги.

На відміну від Китаю, ЄС забезпечить місцеві громади вигоду від інфраструктурних проектів у рамках Global Gateway, а також залучить приватний сектор, для якого участь ЄС означала, що інвестиції були менш ризикованими, сказала глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Дійсно, країни... потребують кращих і інших пропозицій (для ініціативи Китаю)", - сказала фон дер Ляєн на пресконференції, відкриваючи схему ЄС, яку вона назвала "справжньою альтернативою".

Гроші ЄС у вигляді грантів, позик та гарантій надходитимуть від установ блоку, урядів, а також фінансових установ ЄС та національних банків розвитку. Комісія зазначила, що їх буде запропоновано "на справедливих і вигідних умовах", щоб не залишити уряди третіх країн із проблемою боргу.

План ЄС буде зосереджений на фізичній інфраструктурі, такій як оптоволоконні кабелі, чисті транспортні коридори та чисті лінії електропередачі, щоб посилити цифрові, транспортні та енергетичні мережі, заявила Комісія.

Допомагаючи іншим країнам, ЄС також сприятиме власним інтересам та зміцнить свої ланцюги поставок, уразливість яких стала очевидною під час пандемії COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу