ukenru
yes-stvorit-spetsmekhanizmami-dlya-torgivli-z-iranom

ЄС створить спецмеханізмами для торгівлі з Іраном

 • 9435 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. П'ять країн, які підписали угоду щодо іранської ядерної програми, створять спеціальний механізм, що забезпечує проведення фінансових операцій з Іраном. Про це повідомила Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні після зустрічі з представниками Великої Британії, Франції, Німеччини, Росії та Ірану в Нью-Йорку, передає УНН з посиланням на Анадолу.

Учасники зустрічі заявили про свою прихильність ядерній угоді і відзначили, що Іран виконує свої зобов'язання в рамках угоди.

Новий механізм дозволить європейським компаніям вступати в економічні відносини з Іраном без ризику накликати на себе санкції США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея повністю припинила закупівлю нафти в Ірану

Як повідомляв УНН, 6 серпня президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ про відновлення санкцій проти Ірану, які були скасовані після підписання в січні 2016 року Спільного всеосяжного плану дій з ядерної програми Тегерана.

Пізніше керівництво Європейського союзу, а також Франція, Німеччина і Великобританія виступили зі спільною заявою про блокування американських санкцій відносно Ірану.

У свою чергу, уряд Ірану заявив, що вийде з ядерної угоди, якщо прийде до висновку, що вона не відповідає його національним інтересам.

Українські Національні Новини

Новини Світу