yes-skhvalyt-rishennia-pro-vydilennia-50-mlrd-yevro-dlia-ukrainy-i-bez-uhorshchyny-kuleba

ЄС схвалить рішення про виділення 50 млрд євро для України і без Угорщини - Кулеба

 • 33371 переглядiв

Очікується, що Україна отримає 50 мільярдів євро від ЄС, попри позицію Угорщини, яка намагається зберегти єдність або продовжити роботу без Угорщини.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що країни ЄС у будь-якому випадку прийме рішення про виділення 50 млрд євро Україні, навіть якщо Угорщина буде проти. Про це сказав Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, пише УНН.

Деталі

Кулеба зазначив, що рішення про виділення 50 млрд євро для України перенесли на початок наступного року не через вето Угорщини, а через те, що 26 країн ЄС дають час Угорщині, щоб домовитися про приєднання до виділення коштів.

Тому що вони (ЄС - ред.) не хочуть мати ситуацію, коли постійно ухвалюється рішення без однієї країни. Рішення про те, що Україна отримає ці гроші, буде. Питання залишилося одне: або це зроблять 27 країн разом – усі члени ЄС включно з Угорщиною, і Угорщини дали місяць на проведення додаткових перемовин, – чи ці гроші виділять 26 країн Європейського Союзу без Угорщини

– додав міністр.

Кулеба наголосив, що це питання єдності блоки та країни докладають усіх зусиль, щоб його зберегти. Але якщо це не вдасться, то гроші все одно будуть виділені.

Нагадаємо

В середині грудня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що наклав вето на багаторічний пакет допомоги Україні на 50 млрд євро. Водночас Європейський Союз 1 лютого, як очікується, проведе саміт для обговорення свого багаторічного бюджету, включно з фінансуванням для України на 50 млрд євро.

Павло Башинський

Економіка

    Популярні

    Новини по темі