ukenru
yes-ofitsiyno-pidtrimav-ukrayinsku-formulu-miru

ЄС офіційно підтримав українську формулу миру

 • 1033251 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Європейський Союз офіційно підтримав українську формулу миру, яку запропонував Президент Володимир Зеленський, та ідею Саміту з метою початку її реалізації. Про це йдеться у спільній заяві Зеленського, Президента Європейської ради Шарля Мішеля і Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, передає УНН.

Деталі

Наголошується, що ЄС підтвердив свою готовність підтримати ініціативу України щодо справедливого миру, заснованого на повазі до суверенітету й територіальної цілісності України.

Цитата

“Ми висловили підтримку формулі миру Президента Зеленського та нашу прихильність активній співпраці з Україною над мирним планом із 10 пунктів. У зв’язку з цим ми підтримуємо ідею Саміту формули миру з метою початку її реалізації. Ми співпрацюватимемо разом для забезпечення якнайширшої міжнародної участі”, – йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Офісу Президента.

Доповнення

В грудні Володимир Зеленський оголосив про ініціативу скликання Глобального саміту Формули миру цієї зими.

Зеленський також запропонував країнам-партнерам обрати з української "формули миру" ті пункти, які вони зможуть реалізувати, щоб крок за кроком прийти до необхідної архітектури безпеки у світі.

Українські Національні Новини

Політика