ukenru
yes-mozhe-vidklasti-skasuvannya-perevedennya-godinnikiv

ЄС може відкласти скасування переведення годинників

 • 10707 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Скасування переведення годинників у Європейському Союзі, заплановане на 2021 рік, можуть відкласти. Про це повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Як зазначила представниця уряду Фінляндії – країни, що зараз головує в ЄС – зазначає видання із посиланням на видання німецької медіагрупи Funke, Рада ЄС поки не виробила позиції з цього питання.

Вказано, що поки невідомо, чи буде ця тема на порядку денному наступної зустрічі міністрів транспорту країн ЄС у грудні. Саме в їхній компетенції перебуває це питання.

У міністерстві економіки Німеччини у відповідь на запит медіагрупи Funke зазначили, що перед ухваленням рішення необхідно проаналізувати всі можливі наслідки скасування переведення годинників в рамках ЄС, пише видання.

Нагадаємо, влітку 2018 року Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС має намір скасувати перехід між літнім і зимовим часом.

Тоді в Мінекономрозвитку України відзначили, що в разі прийняття Європейським Союзом рішення про скасування переходу на літній час Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету Міністрів України про можливість внесення відповідних змін до порядку обчислення часу на території країни.

У березні цього року у Європейському парламенті більшістю голосів підтримав законопроект про скасування переходу між літнім і зимовим часом з 2021 року.

Додамо, що вже цієї ночі – 27 жовтня о 4-й годині – Україна перейде на зимовий час.

Українські Національні Новини

Новини Світу