ukenru
yakhti-rosiyskikh-oligarkhiv-vimikayut-geolokatsiyu-za-dlya-uniknennya-areshtu-zmi

Яхти російських олігархів вимикають геолокацію за для уникнення арешту - ЗМІ

 • 227640 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Судна, пов'язані з російськими олігархами, які постраждали від санкцій, більше не повідомляють про своє положення автоматичному глобальному локатору. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Після вторгнення в Україну суперяхта, яка пов’язана з російським мільярдером Андрієм Гур’євим, зникла з глобальних карт відстеження, які використовуються для визначення місцезнаходження морського руху.

Розслідування, проведене Observer на цих вихідних, показало, що це одна з принаймні шести суперяхт, пов’язаних із санкціонованими Великобританією олігархами, які «засіли» в системах стеження в океані. Власники цих яхт майже напевно усвідомлять, що вони ризикують стати мішенню глобального полювання на активи надбагатих росіян.

Щонайменше 13 таких суден загальною вартістю майже 2 мільярди фунтів стерлінгів уже було конфісковано після вторгнення в Україну, від південної Франції до Фіджі. В останньому випадку суперяхта Amadea, імовірно пов’язана із золотим мільярдером Сулейманом Керімовим, була захоплена від імені США .

Аналітики повідомляють про збільшення кількості яхт, пов’язаних з Росією, які відключають обладнання системи автоматичної ідентифікації (AIS), що використовується для відстеження великих суден. Систему можна вимкнути з законних причин, але експерти вважають, що деякі судна хочуть уникнути виявлення.

Нагадаємо

Влада Італії арештувала суперяхту, яка, як вважають, пов’язана з російським урядом.

Українські Національні Новини

Новини Світу