yak-vplyvaie-speka-na-rukh-poizdiv-v-ukrzaliznytsi-daly-roziasnennia

Як впливає спека на рух поїздів: в Укрзалізниці дали роз'яснення

 • 12636 переглядiв

Через високі літні температури металеві рейки можуть деформуватися, створюючи загрозу безпеці, тому швидкість руху поїздів може знижуватись.

Влітку металеві рейки на залізниці часом нагріваються до понад 50°С, що може спричинити деформацію колій. У разі такої температури, швидкість руху поїздів зменшується. Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці, передає УНН

Деталі

Як вказали в УЗ, металеві рейки часом нагріваються до дуже високих температур (понад 50°С). Це може спричинити деформацію колій, а отже, серйозну небезпеку для руху поїздів.

Для безпеки пасажирів під час спеки залізничники встановлюють спеціальні пости та цілодобово контролюють температуру рейок. Також посилюють обстеження колій та оперативно ремонтують пошкоджене.

Зазначається, що якщо температура рейок понад 50°С, то швидкість руху поїздів зменшується. Обмеження швидкості діє на відповідних ділянках в основному з 12-ї до 18-ї години.

Також в Укрзалізниці закликали пасажирів враховувати фактор спеки через те, що не всі вагони поїздів мають кондиціювання. Тому радять подбати про достатній для подорожі запас питної води та уникати швидкопсувних перекусів.

В Україні прогнозують спеку до +38°09.07.24, 06:32

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині народилась перша цього року трійня

     • 13637 переглядiв