yak-vidbuvayetsya-vidnovlennya-vodopostachannya-na-khersonschini-ta-de-vodu-dlya-naselennya-bratimut-nadali-v-ova-rozpovili

Як відбувається відновлення водопостачання на Херсонщині та де воду для населення братимуть надалі: в ОВА розповіли

 • 1125885 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. На Херсонщині активно відновлюють централізоване водопостачання та планують розвивати систему централізованого водозабезпечення навіть там, де її раніше не було. Про це повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, спеціально для УНН.

Цитата

“На території Херсону 41 свердловина артезіанська і водопостачання саме з них іде. І ця повінь не була для самого Херсону небезпечною в плані водопостачання. Було затоплено 18 скважин. Зараз вода вже відійшла, також вони перед цим були законсервовані водоканалом і зараз розконсервуються. Впродовж 2-х днів там будуть промивати та проводити випробування, потім подадуть воду і ще 2 дні не можна буде користуватись водою, тільки як технічною. У цей час усе промиється, проведуть проби і потім вже буде знову вода”, - повідомив речник.

Деталі

У населених пунктах, де не було централізованого водопостачання, працюють очисні станції від ДСНС.

"Там питання в тому, що вода падає і, звичайно, у колодязях і свердловинах вона також падає. Уже зараз ми визначились з місцями, де будуть бити свердловини, це 54 свердловини для населених пунктів, які можливо залишаться без води через спад. Але поки що безпекова ситуація цього не дозволяє цього зробити. Проте ці роботи все одно будуть проводитись, щоб вода була навіть там, де її централізовано не було”, - сказав Олександр Толоконніков.

Також він нагадав, про те, що наразі краще не пити воду з колодязів.

“Проводились випробування, близько 700 по всій області проведено, та поки не має ще якихось критично-небезпечних рівнів. Але ми все одно з самого початку людей інформуємо про те, що треба дезінфікувати та кипʼятити воду, поки що”, - проінформував речник Херсонської ОВА.

Доповнення

Також, раніше повідомлялось, на Херсонщині співробітники ДСНС провели очищення територій від залишків нафтопродуктів після підриву Каховської ГЕС. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі