"Журавлинна горілка"
Інгредієнти:
▪️ горілка Prime Light - 1л;
▪️ ягоди журавлини - 500г;
▪️ щіпка лимонної кислоти.
Приготування:
▪️ журавлину добре промити і просушити;
▪️ пересипати у банку і залити горілкою;
▪️ поставити у темне місце на 15 днів;
▪️ додати трохи лимонної кислоти, перемішати і процідити;
▪️ перелити у пляшки, закрити і зберігати у холодному місці.
Якщо є бажання, можна додати трохи цукру.
"Виноградна горілка"
Інгредієнти:
▪️ горілка Prime World Classic - 1л;
▪️ вода - 3л;
▪️ виноградна вижимка - 1л;
▪️ цукор - 500г (2,5 склянки);
▪️ дріжджі - 10г.
Приготування:
▪️ виноградну вижимку помістіть у велику скляну банку;
▪️ додайте дріжджі та горілку, перемішайте і додайте ще цукор;
▪️ зверху обережно додайте воду;
▪️ залиште банку з закритою кришкою, у теплому місці на 7 днів, потім два рази перемішайте;
▪️ готову горілку розлити у підготовлені пляшки і закупорити.
"Вишнева горілка"
Інгредієнти:
▪️ горілка Prime Superior - 1л;
▪️ вода - 3л;
▪️ вишні - 1кг.
Приготування:
▪️ вишні потрібно почистити від кісточок, а м'якіть ретельно розім'яти та помістити у велику банку, туди ж додати горілку і воду;
▪️ банку закрити кришкою і поставити у тепле місце;
▪️ коли маса почне бродити, протягом двох днів перемішувати дерев'яною паличкою;
▪️ кісточки подрібнити і додати у масу, розмішати та перегнати.
Готова горілка повинна бути прозорою. Каламутну рідину можна зібрати окремо і перегнати ще раз.
Пити такі ягідні напої важливо у невеликій кількості. Адже їх освіжаючий та солодкуватий присмак може звабити.
Нагадаємо, що в Україні виробляють незвичну чорну горілку. Про історію її створення та особливості вживання читайте у матеріалі УНН: "Чорна горілка в Україні: цікаві факти".