yak-oformiti-invalidnist-u-razi-perebuvannya-za-kordonom-moz-dalo-instruktsiyu

Як оформити інвалідність у разі перебування за кордоном: МОЗ дало інструкцію

 • 497375 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, як оформити інвалідність особам, які перебувають за кордоном, під час дії воєнного стану в Україні, інформує УНН.

Цитата

«Якщо у людини є необхідні медичні документи і обстеження, їй потрібно надіслати їх українською мовою до сімейного або лікуючого лікаря на території України для оформлення «Направлення на МСЕК» (форма 088/о). Лікарсько-консультативна комісія розгляне пакет документів і за наявності ознак інвалідності направить на медико-соціальну експертну комісію для проведення експертизи і встановлення інвалідності», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Якщо у разі звернення для встановлення інвалідності особа не може прибути на огляд до МСЕК, комісія може ухвалювати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, вказали у МОЗ.

Окрім того зазначається, що експертиза проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності.

Доповнення

У Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що вагітним українкам, що перебувають за кордоном та не стоять на обліку в Україні, лікарняний відкриють дистанційно.

 

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетні обстріли ТЕЦ у Києві: відкрито провадження

     • 130228 переглядiв

    Чарльз III зустрівся з українськими біженцями в Шотландії

     • 375414 переглядiв