wsj-iranskyi-rozviduvalnyi-korabel-dopomahaie-khusytam-atakuvaty-sudna-v-chervonomu-mori

WSJ: іранський розвідувальний корабель допомагає хуситам атакувати судна в Червоному морі

 • 44710 переглядiв

Західні та регіональні офіційні особи звинувачують іранські воєнізовані сили у наданні єменським хуситам розвідувальних даних у режимі реального часу для атак на кораблі в Червоному морі

Воєнізовані формування Ірану надають єменським хуситам розвіддані в режимі реального часу, які повстанці використовують, щоб направляти безпілотники та ракети на кораблі, що проходять через Червоне море, повідомили представники західної та регіональної безпеки, повідомляє The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

За даними офіційних осіб, інформація, зібрана контрольованим воєнізованими формуваннями Ірану розвідувальним кораблем в Червоному морі, передається хуситам, які використовують її для атак на комерційні судна, що проходять через протоку Баб-ель-Мандеб останніми днями.

Чимало суден, які плавають у протоці, вимикають радіопередавачі, щоб уникнути відстеження в інтернеті, але іранське судно, яке перебуває в Червоному морі, дозволяє безпілотникам і ракетам хуситів точно націлюватися на кораблі, заявили офіційні особи.

"Хусити не мають радіолокаційних технологій, щоб націлитися на кораблі, - сказав представник сфери безпеки Заходу. - Їм потрібна допомога Ірану. Без цього ракети просто впали б у воду".

Проте речник хуситів сказав, що угрупованню не потрібно покладатися на допомогу Ірану в її атаках. "Дивно приписувати все Ірану, ніби це найсильніша держава світу, - сказав речник. - У нас є засоби розвідки, які зарекомендували себе за роки агресії проти нас".

Нагадаємо

США звинуватили Іран у причетності до планування нападів єменських хуситів на комерційні судна в Червоному морі. Проте Іран заперечує причетність до атак повстанців. 

Загроза нападів на цивільні кораблі з боку підтримуваного Іраном руху хуситів призвело до того, що великі торгові компанії змінили маршрути своїх суден.

Ганна Оніщенко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

"Все рівно" - Вілкул про чутні вибухи у Кривому Розі

 • 70325 переглядiв