vzhe-blyzko-1800-ukraintsiv-za-kordonom-zamovyly-mizhnarodnu-dostavku-posvidchennia-vodiia

Вже близько 1800 українців за кордоном замовили міжнародну доставку посвідчення водія

 • 36626 переглядiв

Наразі доставка є в Польщу, Чехію, Німеччину та Італію. Найбільший попит спостерігається в Польщі, туди було відправлено 1511 посвідчень.

У МВС виготовили і відправили за кордон близько 1800 посвідчень водія, щоб українці у разі втрати або пошкодження водійських прав могли продовжувати кермувати автівкою. Про це розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в ефірі телемарафону, передає УНН.

Головний сервісний центр для того, щоб покращити умови перебування наших співгромадян за кордоном в період збройної агресії рф запровадив можливість замовлення через електронний кабінет доставки посвідчення водія в 4 країни. Станом на сьогодні ми запровадили і вже виготовили і переслали майже 1800 посвідчень водія 

- сказав Микола Рудик.

Деталі

За 2 місяці з початку запуску послуги міжнародної доставки водійських прав нею скористалися майже 1800 українців. Нею користуються ті громадяни, які загубили чи пошкодили посвідчення, закінчився термін його дії, або ж змінили персональні дані.

Наразі доставка є в Польщу, Чехію, Німеччину та Італію. Найбільший попит спостерігається в Польщі, туди було відправлено 1511 посвідчень.

Начальник Головного сервісного центру МВС також розповів, що для замовлення доставки необхідно авторизуватись в електронному кабінеті водія. Далі треба вказати причину обміну посвідчення, обирати міжнародну доставку та оплатития послугу. Орієнтовна вартість посвідчення водія коштує 311 гривень за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 гривень.

Доповнення

У сервісному центрі МВС нагадують, що дані про посвідчення водія видані до 2013 року знаходяться в старому реєстрі. Тому не відображаються в електронному кабінеті водія та Дії. У такому разі здійснити онлайн обмін посвідчення водія неможливо. Тим громадянам, які перебувають за кордоном, радимо звернутись до ДП "Документ". Вони відкриті у 7 країнах: Польщі Словаччині, Німеччині, Чехії , Італії, Іспанії та Туреччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС пропонують, щоб перше водійське посвідчення видавалося на 2 роки

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі