ukenru
vzhe-22-ukrayinski-moryaki-ogolosili-sebe-v-rf-viyskovopolonenimi

Вже 22 українські моряки оголосили себе в РФ військовополоненими

 • 8444 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. На сьогодні вже 22 з 23 затриманих біля Керченської протоки росіянами українських моряків визнали себе військовополоненими. Про це сьогодні сказав Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України, передає УНН.

"І дуже важливо, що 22 з вас чітко заявили, що вони є військовополонені відповідно до Женевської конвенції. І Росія не має жодної юрисдикції щодо розслідування справ. Росія вчинила акт агресії і буде за це відповідати", - наголосив Президент.

Порошенко запевнив, що держава зробить все можливе для найскорішого повернення українських моряків з російського полону.

Нагадаємо, підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок, 25 грудня, відмовив у задоволенні апеляційних скарг трьом українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика