vypravdovuie-zbroinu-ahresiiu-rosii-na-vinnychchyni-oholosyly-pidozru-sviashchennyku-upts-mp

Виправдовував збройну агресію росії: на Вінниччині оголосили підозру священнику УПЦ (МП)

 • 25594 переглядiв

На Вінниччині священнику УПЦ (МП) повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф проти України. Він поширював проросійську пропаганду через Telegram, використовуючи російські джерела інформації.

На Вінниччині повідомили про підозру священнику УПЦ (МП) з Хмільницького району, який виправдовував збройну агресію росії. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, пише УНН.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури священнослужителю УПЦ (МП) з Хмільницького району Вінниччини, громадянину України, повідомлено про підозру у виправдовуванні, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікації осіб, які її здійснювали, та запереченні окупації частини території України (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України),

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що чоловік у спілкуванні в месенджері Telegram демонстрував проросійські ідеологічні погляди з чітким вираженням антиукраїнської позиції. З метою поширення своїх переконань він надсилав своїм співрозмовникам відповідні текстові та відеоматеріали.

Як джерела інформації підозрюваний використовував російські телеграм-канали, які розповідають про "справжні причини сво" та подають російську збройну агресію як внутрішній громадянський конфлікт українців.

Із так званих "православних" каналів чоловік поширював пропаганду кремля про "священную войну против Запада впавшего в сатанизм", мета якої – потрапляння всієї території України "в зону исключительного влияния россии".

Також серед дописів є історії про "ополченця з лнр", який нібито побував в українському "концтаборі", та про вигаданий касетний удар української армії по дитячому пляжі на Донеччині з багатьма жертвами.

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.

"Був агентом російського гру": СБУ повідомила про затримання священника УПЦ (МП)01.08.24, 10:10

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дія.Підпис: як з першого разу успішно пройти перевірку

     • 18893 переглядiв

    Війська рф з півночі запустили ударні дрони по Україні

     • 24866 переглядiв