vstupna-kampaniia-na-biudzhetnu-formu-navchannia-tsohorich-vstupyly-69-tysiach-abituriientiv

Вступна кампанія: на бюджетну форму навчання цьогоріч вступили 69 тисяч абітурієнтів

 • 10785 переглядiв

На бюджетну форму навчання для здобуття ступеня бакалавра вступили 69 тисяч абітурієнтів. Цього року запроваджено державні гранти для вступників на контракт з високими балами МНТ.

69 тисяч абітурієнтів вже вступили цього року на бюджетну форму навчання для здобуття ступеня бакалавра. Загалом цифра вступників на бакалаврат може сягнути 140 тисяч. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький під час брифінгу у четвер, передає УНН.

Вступна кампанія в розгарі. Ми можемо зараз казати про результати вступу на бюджетні місця. Це на сьогодні 69 тисяч вступників на бакалаврат із ми прогнозуємо приблизно 140 тисяч всіх разом, вступить на бакалаврат

– розповів Михайло Винницький.

Він нагадав, що цього року з'явилася нова інновація - державні гранти. Йдеться про можливість цьогорічним вступникам, які претендують на навчання на контракті, отримати додаткову фінансову підтримку - 15 -20 тисяч в залежності від результатів МНТ.

"Для тих осіб, які мають достатньо високі бали, але не попадать на бюджетні місця- держава цього року запроваджує гранти, які покривають частину їхньої вартості навчання на контракті", - вказав заступник міністра. 

Нагадаємо 
Отримати державний грант  можна через "Дію".  Додаткову фінансову підтримку надаються вступнику, який:

• вступає на бакалаврат (або магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування) після школи або коледжу;

• вступає на денну або дуальну форму навчання на контракт;

• має результати НМТ (ЗНО) з будь-яких двох предметів з оцінками не менше ніж 150 балів (грант першого рівня) або не менше ніж 170 балів (грант другого рівня).

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Олещук показав відео удару авіації по мостах на курщині

     • 18779 переглядiв

    Спека до 37° утримається до кінця тижня - синоптики

     • 9494 переглядiв