ukenru
vselenskiy-patriarkh-varfolomiy-prischepivsya-vid-koronavirusu

Вселенський Патріарх Варфоломій прищепився від коронавірусу

 • 22996 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Вселенський Патріарх Варфоломій в четвер у Стамбулі зробив щеплення від коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні на сайті Вселенського Патріархату, передає УНН.

Цитата:

"Його Святість Вселенський Патріарх Варфоломій зробив щеплення сьогодні, у четвер, 28 січня 2021 року, незадовго до полудня, вакциною проти нового коронавірусу, в державній університетській клініці CAPA", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що Варфоломій подякував медперсоналу клініки та всім їхнім колегам по всьому світу за їх самопожертву в боротьбі за лікування пацієнтів і підтримку їхніх родичів.

Він висловив надію на те, що як можна більшу кількість людей в світі буде вакциновано якомога швидше, щоб зупинити смертельний вірус.

Вакцинація в Туреччині

Варто відзначити, що Туреччина видала дозвіл на екстрене використання вакцини від CОVID-19 CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech в середині грудня 2020 року. 14 грудня у країні почалася вакцинація.

Україна також уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують в МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатню ефективність.

Такі заяви звучать на тлі оприлюднених результатів досліджень щодо ефективності цієї вакцини в 50,38% в Бразилії, що також домовилася про цю вакцину і вже почала масово прищеплювати людей з 18 січня.

Додамо

Патріарх Варфоломій, на відміну від інших релігійних лідерів, був сфотографований в момент введення дози вакцини, і світлину було опубліковано на сайті Патріархату.

Раніше Папа Франциск вже вакцинувався від COVID-19 у Ватикані дозою Pfizer.

Українські Національні Новини

Новини Світу