vruchyv-nahorody-ta-podiakuvav-za-robotu-v-interesakh-ukrainy-zelenskyi-pryvitav-ukrainskykh-dyplomativ-z-profesiinym-sviatom

Вручив нагороди та подякував за роботу в інтересах України: Зеленський привітав українських дипломатів з професійним святом

 • 28801 переглядiв

Президент Зеленський привітав українських дипломатів з професійним святом, відзначив їхні досягнення та обговорив майбутні зовнішньополітичні цілі, такі як зміцнення оборони та інтеграція з ЄС.

Президент України Володимир Зеленський привітав з професійним святом  українських дипломатів, вручив нагороди, а також окреслив зовнішньополітичні цілі держави на наступний рік, пише УНН.

Деталі

Сьогодні, у день працівників і працівниць дипломатичної служби України, від імені всіх наших громадян, усього нашого суспільства дякую українській дипломатичній спільноті за роботу в інтересах нашої держави й людей. Кожен знає свій результат

- сказав Зеленський.

Президент наголосив, що цьогоріч у міжнародній сфері Україна досягла речей, які ще нещодавно здавалися недосяжними, а головний політичний результат року – це початок переговорів про членство нашої держави у Євросоюзі.

Зеленський назвав, що головним оборонним результатом, в тому числі і завдяки дипломатам, було посилення ППО, а також роботу щодо імплементації Української формули миру та зближення з НАТО на майданчику Ради Україна – НАТО.

Також завдяки дипломатам, географія української зовнішньої політики тепер охоплює всі континенти. Зокрема, відбувається розширення присутності України на Африканському континенті.

"Дуже важливо, що українська позиція тепер представлена й розуміється в усіх найбільш впливових міжнародних організаціях. Усе це – хороші результати. Але найкращі – ще попереду", – зазначив Президент.

Президент також окреслив зовнішньополітичні цілі нашої держави на наступний рік: посилення обороноздатності та активна співпраця із Євросоюзом, а саме – напрацювання переговорної рамки та початок повної інтеграції з ЄС в усіх сферах.

Глава держави також наголосив на посиленні санкцій щодо росії за війну проти України, а також відзначив важливість спільної роботи з партнерами щодо пошуку, замороження та конфіскації російських активів на користь України.

"Кожен із вас, хто може допомогти Україні збільшити виробництво зброї, снарядів, техніки, ППО в Україні або відповідну кооперацію з партнерами, повинен це забезпечити", – наголосив він.

Зеленський відзначив важливість забезпечення продовження морського експорту та реалізації гуманітарної програми "Зерно з України".

Мільйони українців і українок тут, в Україні, захищаючи нашу державу, проявляють найкраще, що взагалі буває в людях, у людському характері, в людських серцях. Це честь – представляти у світі таких людей, такий народ, таку сміливість. І я прошу вас завжди пам’ятати про це

 – сказав Президент, звертаючись до українських дипломатів.

Крім того, Зеленський вручив орден "За заслуги" ІІ ступеня заступнику міністра закордонних справ України Миколі Точицькому, орден "За заслуги" ІІІ ступеня – віцепрем’єр-міністерці з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній та орден княгині Ольги ІІІ ступеня – заступниці директора Департаменту МЗС Світлані Хачатурян.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський привітав з професійним святом працівників і працівниць енергетичної галузі. Голова держави подякував енергетикам за невтомність і результативність.

Павло Башинський

Політика

Популярні

Новини по темі

Україні вдалося повернути 66 тіл полеглих захисників

 • 19761 переглядiв