ukenru
vr-planuie-zrobyty-krok-do-stvorennia-reiestru-osib-yaki-postrazhdaly-cherez-ahresiiu-rf

ВР планує зробити крок до створення реєстру осіб, які постраждали через агресію рф

 • 21793 переглядiв

Верховна Рада планує розглянути законопроект про створення Державного реєстру осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України, що включатиме облік громадян, життю та здоров'ю яких завдано шкоди, обмін інформацією між державними системами та облік витрат, пов'язаних з наданням допомоги постраждалим громадянам.

Верховна Рада планує на одному з найближчих засідань розглянути у першому читанні законопроєкт №10256, яким пропонується створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на порядок денний засідання ВР.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект розроблено з метою забезпечення створення Державного реєстру осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України, в якому здійснюватимуться:

• облік громадян, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії російської федерації проти України;

• інформаційні обміни між державними інформаційними системами, в частині обмінів інформацією про фіксацію шкоди життю та здоров’ю громадян, якої було завдано внаслідок збройної агресії російської федерації проти України;

• облік видатків державного та місцевих бюджетів, бюджетів соціальних фондів, пов’язаних з наданням допомоги та підтримки громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Доповнення

У грудня 2023 року Комітет соціальної політики рекомендує включити до порядку денного та прийняти за основу законопроект (№10256), яким пропонується створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України.