vr-pidtrymala-zvilnennia-viiskovosluzhbovtsiv-vid-vidpovidalnosti-za-pershe-szch-i-dezertyrstvo

ВР підтримала звільнення військовослужбовців від відповідальності за перше СЗЧ і дезертирство

 • 27327 переглядiв

Верховна Рада підтримала законопроект, який дозволяє звільняти військовослужбовців від кримінальної відповідальності за дезертирство або самовільне залишення частини, якщо це було їхнє перше правопорушення, за умови добровільного повернення на службу з письмового дозволу командира.

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, який передбачає звільнення військових від кримінальної відповідальності за самовільне залишення та дезертирство, якщо це трапилося вперше. Однак, щоб повернутися на службу необхідно буде отримати письмову згоду від командира військової частини, де служив військовий. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка та картку законопроєкту №11322.

Деталі

"В першому читанні Рада підтримала послаблення відповідальності за СЗЧ (№11322)

- повідомив Гончаренко.

Відповідно до законопроєкту, особи, яка під час дії воєнного стану вперше вчинили кримінальні злочини за статтями "Самовільне залишення частини" та "Дезертирство", може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо до закінчення досудового розслідування вони добровільно заявили слідчому чи прокурору про намір повернутися до військової частини. Однак, для цього необхідно буде отримати ще письмову згоду від командира військової частини.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, який передбачає, що під час дії воєнного стану, офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади.

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі