vo-zastupnyka-holovy-dps-sokur-pohodzhuie-usi-kadrovi-pryznachennia-v-podatkovii-z-hetmantsevym-eksnardep

В.о. заступника голови ДПС Сокур погоджує усі кадрові призначення в податковій з Гетманцевим - екснардеп

 • 57208 переглядiв

Виконуючий обов'язки заступника голови Державної податкової служби Євген Сокур координує всі кадрові призначення у відомстві з Данилом Гетманцевим, головою податкового комітету Верховної Ради, і нібито причетний до продажу персональних даних людей.

Виконуючий обовʼязки заступника голови Державної податкової служби Євгеній Сокур погоджує кадрові призначення у відомстві з головою податкового комітету Ради Данилом Гетманцевим. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

Раніше у Службі безпеки України повідомили про затримання на хабарі в.о. заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві. За даними ЗМІ, йдеться про Дмитра Нефьодова – ставленика в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура.

Так, він (Нефьодов – ред.) ставленик Сокура. Питання Сокура – це ж не питання Сокура. Сокур сам фунт, фунт Гетманцева і вся оця податкова мафія вона зациклюється на Гетманцеві, він нею заправляє і він нею керує. А тих шісток, кого розставляє Сокур – він їх погоджує також. Сумніві у цьому немає,

- зазначив Мосійчук.

За його словами, зараз ситуація почала змінюватися, адже почала руйнуватися схема тіньового впливу на податкову. Це, на думку Мосійчука стало можливо в тому числі завдяки ряду журналістських розслідувань.

Інші правоохоронні органи, не зовсім контрольовані Гетманцевим, почали брати (затримувати – ред.) їхніх людей, це і митниця, це і податкова власне. Ну я вам скажу – звертайте всі увагу на Хмельницьку область, там ще буде весело. Там керівник податкової пішла проти Сокура і Гетманцева, вони її звільнити ніяк не можуть,

- зазначив Мосійчук.

Варто зазначити, що у лютому цього року керівництво ДПС намагалося звільнити Ірину Зеленко з посади керівника управління податкової Хмельницької області. Проте колектив став на її захист. Водночас за даними Мосійчука, податківці торгують персональними даними людей. Він додав, що це підтверджується в тому числі розслідуваннями журналістів, які у прямому ефірі купували такі бази даних.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що проти ставленика і правої руки голови податкового комітету Ради Данила Гетманцева – в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура 4 листопада 2022 року було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України. Справа відкрита за фактом перевищення службових повноважень Сокуром, який 26 жовтня 2022 року прийняв розпорядження про анулювання ліцензії ПАТ "Укртатнафта" на виробництво пального. На думку слідства, такі його дії спричинили тяжкі наслідки компанії, а також державі у вигляді неможливості виконання мобілізаційних завдань Міноборони з виробництва та постачання нафтопродуктів для потреб оборони та обороноздатності держави.

Офіс Генерального прокурора підтвердив УНН, що слідчі Державного бюро розслідувань розслідують справу, у якій фігурує виконувач обов'язків заступника голови Державної податкової служби України Євгеній Сокур.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі та зранку росіяни 7 разів обстріляли Сумщину

     • 23672 переглядiв

    Коригував ракетні удари по Одесі: затримано агента фсб

     • 20898 переглядiв