ukenru
viyskovi-scho-strimuyut-zbroi-nu-agresiyu-rf-otrimali-blizko-300-mln-grn-dodatkovoi-vinagorodi-taran

Військові, що стримують збройну агресію РФ, отримали майже 298 млн грн додаткової винагороди - Таран

 • 9723 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Нову винагороду запроваджено вперше за час особливого періоду. Вона здійснюється додатково до всіх виплат, належних військовослужбовцям Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту, які стримують збройну агресію Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. Так, з 27 липня по кінець серпня виплачено майже 298 мільйонів гривень. Про це повідомив Міністр оборони України Андрій Таран, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Необхідними коштами для регулярної виплати вказаної винагороди на поточний 2020-й рік Міноборони забезпечене. Працюємо, щоб відповідні суми на ці додаткові винагороди були передбачені у бюджеті оборонного відомства і на наступний, 2021-й рік", — зазначив Міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, виконуючи рішення Уряду щодо запровадження даної винагороди, попередньо, за розрахунками фінансистів, у Міністерстві оборони орієнтувались на понад чверть мільярда гривень виплат.

"Але по факту, за період з 27 липня, тобто 5 днів липня та серпень-місяць, виплатили загалом майже 298 мільйонів гривень додаткової винагороди військовослужбовцям, що стримують збройну агресію Росії", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що при цьому сума коштів, невиплачених у результаті обліку порушень, склала лише близько 2% відзагального обсягу. Передусім, йдеться про встановлені рішеннями суду адміністративні порушення та різного роду стягнення за порушення дисципліни, оголошених наказом командира.

Раніше повідомлялось, що наказом Міністерства оборони жодним чином не регламентується режим припинення вогню на лінії зіткнення, а лише визначається розмір додаткової винагороди військовослужбовцям та порядок її виплати. Будь-які тлумачення умов цих виплат як нібито "запровадження якихось штрафів" було названо "абсолютно маніпулятивним і політизованим".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС. 

Українські Національні Новини

Політика