ukenru
viyavili-urazhennya-mozku-saakashvili-mozhut-perevesti-do-viyskovogo-gospitalyu

Виявили ураження мозку: Саакашвілі можуть перевести до військового госпіталю

 • 24954 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Через стрімке погіршення стану ув'язненого Міхеіла Саакашвілі влада Грузії запропонувала перевести його у військовий госпіталь міста Горі. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Грузія Онлайн" та заяву омбудсмена Грузії.

Деталі

"Ми пропонуємо перевести його (Саакашвілі — ред.) до військового госпіталю Міноборони імені Георгія Абрамішвілі. Це те місце, де держава масимально захистить його здоров'я та життя", — зазначив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе.

Він додав, що рішення про переведення має ухвалити сам Саакашвілі. Також Брегадзе заявив, що після поліпшення стану здоров'я експрезидента Грузії повернуть у Руставську в'язницю №12.

"Влада Грузії зробила заяву про можливість переведення його (Саакашвілі — ред.) до військового госпіталю в Горі. Це не той варіант, який вимагали адвокати і медики, тим не менш, це повноцінний госпіталь. І я переконана, це набагато краще для того, щоб врятувати його життя. Тому що там, де він зараз знаходиться, у нас нема жодних гарантій, що його життя врятують", — сказала нардеп від “Слуги народу” Єлизавета Ясько.

Додамо

Група лікарів за ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув’язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, спричинені енцефалопатією Верніке — серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому. Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого до багатопрофільної високотехнологічної лікарні для проведення досліджень головного мозку.

18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі знепритомнів у лікарні Глданської в'язниці, після чого його перевели у реанімацію. Лікарям пенітенціарної установи вдалося стабілізувати стан експрезидента Грузії.

Нагадаємо

Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодує вже 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Українські Національні Новини

Політика