"Вигодувати птицю без застосування антибіотиків теоретично можливо. Але для цього на підприємстві має бути досить висока культура вирощування курей: стерильні пташники, підтримка стабільної температури в місцях життєдіяльності маточного поголів’я птиці, висока якість корму.
Окремо важливо, аби співробітники таких підприємств щодня змінювали робочий одяг, обробляли його", - каже він.
І це дуже важкі вимоги, адже в разі інфікування 10% поголів’я - знищується усе стадо.
"А це – великі фінансові ресурси, які виробник змушений буде покривати власним коштом", - додав він.
Тому в Україні одиниці тих, хто може забезпечити виробництво без шкідливих антибіотиків.
"Антибіотики у великій кількості можуть зруйнувати шлунково-кишковий тракт, спровокувати діарею, дуже неприємні наслідки для шлунку. Тому, коли людина застосовує антибіотики у лікувальних цілях – завжди з ними виписуються пробіотики, які відновлюють мікрофлору кишечника", - уточнив він.
Нагадаємо, станом на сьогодні лише один виробник української курятини пройшов тест на відсутність антибіотиків. Це виробник курятини “Наша Ряба” - компанія МХП.