ukenru
virobnitstvo-palmovoyi-oliyi-znischuye-orangutangiv-naukovtsi

Виробництво пальмової олії знищує орангутангів - науковці

 • 7372 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Виробництво пальмової олії негативно впливає на тваринне та рослинне життя у Малайзії та Індонезії та загрожує незайманим лісам у Центральній Африці та Південній Америці. Про це йдеться у звіті Міжнародного союзу охорони природи, передає УНН.

Захисники природи пояснюють, що розширення площ для виробництва пальмової олії призвело до того, що частина видів, включно з орангутангами, тиграми та деякими гібонами, перебувають на межі вимирання. Але заборона на розширення виробництва у тропіках проблему не вирішить, вважають науковці. Площі для виробництва продукту будуть перенесені в інші частини планети, оскільки споживчий попит на рослинну олію зростає, пояснюють захисники природи.

Також повідомляється, що в усьому світі плантації олійних пальм охоплюють 250 тисяч квадратних кілометрів. Ця площа за розміром приблизно дорівнює розмірам Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатів закликали не зволікати із забороною на пальмову олію

93% усіх плантацій розташовуються в Індонезії та Малайзії, але вони швидко розростаються у Центральній Африці та частині Латинської Америки, йдеться у звіті.

Зауважимо, що Україна нарощує імпорт пальмової олії рекордними темами. З початку року до нашої країни було ввезено вже близько 150 тис. тонн цього продукту.

Експерти пояснюють таку тенденцію прагненням виробників харчових продуктів, зокрема, молочних та кондитерських товарів, зекономити.

Як повідомляє УНН, ВРУ нещодавно прийняла законопроект про заборону використання пальмової олії в продуктах харчування. Документ поки був проголосований лише у першому читанні.

Українські Національні Новини

Новини Світу