ukenru
vikradennya-lutsenka-ta-verbitskogo-zakhisnik-obvinuvachenogo-zayaviv-vidvid-vsiy-kolegiyi-suddiv

Викрадення Луценка та Вербицького: захисник обвинуваченого заявив відвід всій колегії суддів

 • 11505 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Адвокат Сергія Мисливого заявив про відвід всій колегії суддів Бориспільського міськрайонного суду Київської області від розгляду справи за обвинуваченням двох учасників злочинної організації Мисливого та Івана Новотного, причетної до викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького 21 січня 2014 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на Адвокатську дорадчу групу.

"Дмитро Лойфман, захисник обвинуваченого Сергія Мисливого, (заявив – ред.) відвід Анатолію Левченко, одному з колегії суддів. Адвокат Олександр Назаренко (заявив – ред.) відвід судді Сергію Вознюку. В підсумку Лойфман (заявив – ред.) відвід усій колегії суддів. Суд пішов до нарадчої кімнати", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повний текст рішення буде 14 січня.

Також додається, що з моменту затримання, в березні 2020 року, Сергій Мисливий та Іван Новотний перебувають під вартою. Зараз і Мисливому, і Новотному інкримінується участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, безпосередньо викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, також перешкоджання мирним зібранням.

Окремо Мисливому інкримінується вбивство Юрія Вербицького, а також використання та підбурювання до підробки офіційних документів, зокрема, паспорта громадянина України.

Нагадаємо, до Бориспільського міськрайонного суду Київської області скеровано обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної організації, причетної до викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Як повідомлялося, під час подій на Майдані, 21 січня 2014 року, активних їх учасників Ігоря Луценка і Юрія Вербицького невідомі викрали з Жовтневої лікарні Києва. За даними слідства, до викрадення причетні 13 осіб, громадських активістів катували.

Ігоря Луценка згодом відпустили, тіло Юрія Вербицького знайшли 22 січня 2014 року в лісі під Києвом. За версією правоохоронців, він помер від переохолодження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП